spletna produkcija
Microgramm
ENG | DEU

Mednarodna razstava sodobne likovne umetnosti, Novo mesto, Slovenija

ETIKE-TE

Cikel letnih mednarodnih skupinskih razstav sodobne likovne umetnosti s skupnim naslovom Likovne vizije je med odmevnejšimi mednarodnimi in nacionalno priznanimi projekti Društva likovnih umetnikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja (DLUD). Letos je DLUD pripravil drugi mednarodni projekt sodobne likovne umetnosti z naslovom Etike-te, v okviru katerega svoje likovne vizije na tematiko družbene etike in etiketiranja posameznika predstavlja 32 umetnikov različnih ustvarjalnih praks. V projektu sodelujejo vabljeni priznani umetniki iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Makedonije, Madžarske, Avstrije, pa tudi Poljske in Nizozemske.

 

http://www.kcjt.si/produkcija/dlud-drustvo-likovnih-umetnikov-dolenjske

 

Re:Pannonia, 2. mednarodna kiparska kolonija

Osamljeni junaki velemestnega vsakdana - Pariške silhuete

Salon international des arts, Festival de Bobanisme Paris

Cité internationale des arts
18, rue de l’hôtel de villeParis 75004, France
 
Lanski november in december sem bil rezident v Citeju
 
 
 
 

DENAR

Serija slik »MONEY«

Slike na papirju, transfer print  so ročno prenesene povečane podobe skeniranega denarja, ki je tekom postopka prenosa  ročno opran. V prenesenem pomenu transakcije denarja sumljivega izvora v razne davčne oaze in legalizacije le tega se kažejo s praznimi belimi lisami-mesti in podobo spranega denarja. Čistost denarja. 

Slike naslikane na papirnatih napihljivih vrečah, različno napihnjene predstavljajo odnose med seboj; oziroma balone v ekonomijah, bonitetne ocene bonitetnih hiš, medvalutna trgovanja na borzah, prenapihnjene visoke cene umetnin, ki jih dosegajo na dražbah, … vse je vezano na denar, … vse se vrti okoli denarja. Aktualni problem v družbi in srhljiv občutek nemoči posameznika proti sistemu.

 

 

Denar je splošno veljavno plačilno sredstvo, ki ga lahko zamenjamo za izdelek ali storitev, hkrati pa je tudi merilo vrednosti izdelka ali storitve. Sistem plačevanja z denarjem je nadomestil blagovno menjavo kot način trgovanja.

Slike na papirju, transfer print so ročno prenesene povečane podobe skeniranega denarja, ki je v procesupostopka prenosa ročno opran. V prenesenem pomenu se transakcije denarja sumljivega izvora v razne davčne oaze in legalizacije le-tega kažejo s praznimi belimi lisami – mesti in podobo spranega denarja. V ospredje tako stopi vprašanje o čistosti denarja.  

Slike naslikane na papirnatih napihljivih (različno napihnjenih) vrečah, predstavljajo medsebojneodnose oziroma balone v ekonomijah, bonitetne ocene bonitetnih hiš, medvalutna trgovanja na borzah, prenapihnjene visoke cene umetnin, ki jih dosegajo na dražbah … vse se povezuje z denarjem … vse se vrti okoli denarja.

Denar je bil priljubljena tema popartistov in velikokrat upodobljen.

Kot je rekel Andy Warhol, da so slike na stenah zbirateljev vredne prava bogastva, vendar le z vidika koliko so plačali zanje, kajti kaj je naslikano na njih niti ni pomembno. Tako je lahko na sliki naslikana podoba denarja oziroma denar na steni.